3 vragen aan… Anneke Krakers

In deze rubriek interviewen wij de deelsessiesprekers van de komende Dag van de Jeugdprofessional met drie korte vragen. We trappen af met Anneke Krakers: trainer en mentor voor Sociale Professionals die ondernemend willen werken, maar absoluut niet met zichzelf te koop willen lopen. Anneke is tevens een veelgevraagd spreker en auteur van het boek Hier sta ik voor! Marketing en profilering voor sociale professionals.

Wat ga je vertellen?
In mijn deelsessie Profilering leer ik de deelnemers hoe ze zichzelf beter kunnen ‘verkopen’ zonder dat ze met zichzelf lopen te leuren en zeuren. We gaan onder andere pitchen. Waardevol maar gewoon ook tof om samen te doen.

Wat wil je zelf leren?
Als er kritiek is of wanneer professionals ‘onder vuur’ liggen, dan raakt mij dat diep. Ik ben ervan overtuigd dat we meer respect en waardering krijgen als we krachtig uitdragen waar we voor staan. 

Wat zijn de kansen voor verbetering in jouw vakgebied?
Professionals in de jeugdzorg zijn vaak zo bescheiden. Terwijl ze een enorme impact hebben in het leven van mensen. Dat is iets wat ze best meer uit mogen dragen. En dat is mijn missie: professionals helpen om meer ondernemend te zijn en zichzelf stevig in de markt te profileren. Het is geweldig om te ervaren dat daarna professionals zich sterker voelen en durven te zeggen waar zij voor staan.”