Belangrijk nieuws voor álle jeugd- en gezinsprofessionals en jeugdzorgwerkers!

Vanaf 1 januari 2022 geldt voor alle SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals en jeugdzorgwerkers de nieuwe beroepscode voor professionals in sociaal werk.

De nieuwe beroepscode werd op donderdag 11 november jl. officieel gelanceerd door de BPSW en volgt de beroepscodes voor de Jeugdzorgwerker en de beroepscode voor de Jeugd- en gezinsprofessionals op.

Wat betekent dit voor jou?
Van SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals wordt verwacht dat zij hun ethisch professioneel handelen vanaf 1 januari 2022 baseren op deze nieuwe brede beroepscode voor professionals in sociaal werk.
Het is dan ook belangrijk dat je kennisneemt van deze nieuwe beroepscode. We helpen je graag om je daarin te faciliteren. Binnenkort krijgen alle SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals van ons de Beroepscode voor professionals in sociaal werk  gratis thuis gestuurd. Daarnaast kan je uiteraard ook een (gratis) digitale versie downloaden.

BEROEPSCODE VOOR PROFESSIONALS IN SOCIAAL WERK

 

Info-learning
Vanaf 1 januari 2022 is bij de BPSW een info-learning beschikbaar die verplicht is voor alle reeds geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals én jeugdzorgwerkers die de (oude) training beroepsstandaarden al hebben gevolgd. Deze info-learning is bedoeld als korte introductie op de nieuwe beroepscode en levert twee accreditatiepunten op.
Jeugd- en gezinsprofessionals en jeugdzorgwerkers die nog géén training beroepsstandaarden hebben gevolgd kunnen direct de geactualiseerde training volgen. Wat je moet weten over de nieuwe beroepscode is opgenomen in de geactualiseerde training beroepsstandaarden. Voor deze professionals is het dan ook niet nodig om de info-learning te volgen.

Kosten info-learning
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving hierover zijn de kosten voor de info-learning €7,50. Voor BPSW-leden is de info-learning gratis. Meer weten over de info-learning óf de nieuwe beroepscode Professionals in sociaal Werk? Klik dan op de onderstaande button.

INFO-LEARNING

In het kort:

  • Vanaf 1 januari 2022 geldt voor alle SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals de nieuwe Beroepscode voor professionals in sociaal werk.
  • Alle SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals ontvangen binnenkort een papierenversie van de nieuwe beroepscode (gratis) thuis gestuurd.
  • SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals die de training beroepsstandaarden al hebben gevolgd dienen een info-learning te volgen. Deze is vanaf 1 januari 2022 beschikbaar bij de BPSW.
  • De info-learning levert twee accreditatiepunten op en kost € 7,50. Voor BPSW-leden is de info-learning gratis te volgen.