Belangrijk nieuws voor opleiders die trainingen(en) beroepsethiek geven

Vanaf 1 januari 2022 geldt voor alle SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals de nieuwe beroepscode ‘professionals in sociaal werk’.

De nieuwe beroepscode werd op donderdag 11 november jl. officieel gelanceerd door de BPSW en volgt de beroepscodes voor de jeugdzorgwerkers en de beroepscode voor jeugd- en gezinsprofessionals op.

Oké, en nu ? | Wat betekent dit voor mijn lopende SKJ-geaccrediteerde training?
Voor opleiders en trainers die de verplichte training beroepsethiek, professionele standaarden en tuchtrecht geven, geldt dat zij worden geacht de training inhoudelijk aan te passen op deze nieuwe beroepscode.

Is jouw training beroepsethiek reeds geaccrediteerd door SKJ, dan is het van belang dat je de nieuwe beroepscode voor professionals in sociaal werk opneemt in je training. Hiervoor is het niet nodig om een nieuwe accreditatieaanvraag te doen. Wel vragen we je om te verklaren dat je de nieuwe beroepscode behandelt tijdens je training. Daarvoor kun je de onderstaande verklaring gebruiken (zie button). Vul deze verklaring in en stuur deze naar accreditatie@skjeugd.nl. Zij zullen de verklaring toevoegen aan je lopende accreditatie.

VERKLARING GEBRUIK NIEUWE BEROEPSCODE
 
Voor meer info over de nieuwe beroepscode ‘professionals in sociaal werk’? Klik op de onderstaande button!
 
MEER INFO NIEUWE BEROEPSCODE PROFESSIONALS IN SOCIAAL WERK