Nieuwe kamer jeugd- en gezinsprofessionals gaat open

Vanaf 1 januari 2018 is het zover, dan kun je je registreren als jeugd- en gezinsprofessional bij SKJ. Elke professional, geregistreerd of vooraangemeld, benaderen wij met een op maat gemaakt e-mailbericht waarin staat wat er van je verwacht wordt.

LET OP dat SKJ over jouw juiste e-mailadres beschikt en dat de mail niet in de spam terechtkomt!

Login op Mijn SKJ en controleer of je profielgegevens kloppen.

Als je als mbo’er of als ervaren jeugd- en gezinsprofessional zonder diploma nu al werkt op een hbo-functie waarvoor vanaf 2018 registratie verplicht is, kun je gebruik maken van de overgangsregeling. Deze overgangsregeling gaat in op 1 januari 2018 en sluit op 31 maart 2018.

Wanneer je als hbo’er of wo’er werkt op een hbo-functie waarvoor vanaf 2018 registratie verplicht is, kun je je in het gehele jaar 2018 registreren in de kamer jeugd- en gezinsprofessionals.

Ben je op dit moment geregistreerd in de kamer jeugdzorgwerkers, dan heb je twee opties:

  1. Je kunt vanaf 1 januari direct overstappen naar de kamer jeugd- en gezinsprofessionals, dus vóór je herregistratiedatum. Je goedgekeurde activiteiten neem je mee naar de nieuwe kamer. Na overstappen gelden de herregistratie-eisen van de nieuwe kamer. Het evc-traject is hierbij de enige uitzondering; als deze eis voor jou geldt als jeugdzorgwerker, dan neem je de evc-eis mee met de overstap van de kamer jeugdzorgwerkers naar de kamer jeugd- en gezinsprofessionals. Je herregistratiedatum blijft wel hetzelfde.
  2. Je kunt ook overstappen op het moment van herregistreren als jeugdzorgwerker. Na de herregistratie ben je direct geregistreerd in de nieuwe kamer jeugd- en gezinsprofessionals.
Lees hier meer over de overgangsregeling