Basiskennis over genderdysforie voor hulpverleners

ID nummer: SKJ207884
Periode: 1 december 2020 t/m 1 december 2023
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: Study2Go Adres: Johan Huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
Email: contact@study2go.nl Website: https://study2go.nl/products/basiskennis-over-genderdysforie-voor-hulpverleners
Registerpunten: 9.60 - Training
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Hulpverleners komen tegenwoordig in alle sectoren vaker mensen tegen die vragen hebben over hun genderidentiteit. Die vragen kunnen letterlijk op alle leeftijden spelen. Het kan ook vragen van naasten betreffen. Daarnaast worden personen met een niet-alledaagse genderidentiteit of genderexpressie zichtbaarder en men verwacht terecht een respectvolle behandeling van hulp-en dienstverleners.

Dit maakt dat er veel handelingsverlegenheid bij instellingen en diensten is ten aanzien van genderdysforie en transgenders. Deze basiscursus heeft tot doel hulp-, zorg- en dienstverleners basiskennis aan te reiken, maar vooral ook vaardigheden en daarmee zekerheden om prettig om te gaan met transgenders en gender non-conforme cli├źnten.

Zorg- en dienstverleners hebben aan het eind van de cursus tevens een duidelijker beeld van de meer zorginhoudelijke vragen waar zij antwoord op zoeken en van het werkveld waar deze doelgroep mee te maken heeft. Zij kunnen er daarna voor kiezen de verdiepingscursus ‘Transgender jeugd(hulp)’ of de verdiepingscursus ‘Transgender volwassenen(zorg)’ te volgen die binnenkort zal worden aangeboden.

In deze cursus worden onder andere (ook eigen) casuïstiekvragen behandeld.