Interventie bij het kind met verstoorde prikkelverwerking

ID nummer: SKJ198519
Periode: 17 februari 2017 t/m 17 februari 2020
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: Carla van Wensen Kind in evenwicht® Adres: Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat 58
1906CM LIMMEN
Email: info@carlavanwensen.nl Website: http://www.carlavanwensen.nl
Registerpunten: 12.00 - Opleidingstraject - Geaccrediteerde opleidingen
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Weet je dat de manier van bewegen van het kind alles vertelt over zijn denken-voelen-doen? Weet je dat stress en diagnoses als ADHD,ADD, Hooggevoeligheid en PDD-Nos op de loer kunnen liggen wanneer het kinderlijf en brein elkaar niet begrijpen? Weet je dat door in te grijpen in de manier van bewegen niet begrepen gedrag of niet gewenst gedrag als sneeuw voor de zon kan verdwijnen?

Het gedrag van het kind heeft altijd een reden. In deze actieve lichaamsgerichte workshop leer je anders te kijken naar het kind waardoor je beter kunt begrijpen waarom het doet zoals het doet. Besproken wordt hoe de bewegingsontwikkeling plaats vindt, hoe deze gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en hoe je gedrag kunt beinvloeden door het kind nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Ook leer je te werken met een overzichtelijk schema en ga je zelf aan de slag met oefeningen die je na de workshop direct kunt inzetten;thuis of in de praktijk.

De workshop is gebaseerd op de Movement based Learning en de nieuwste ideeën vanuit de reflexintegratie. We zullen voornamelijk veel doen!De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

De overlevingsstrategieën welke het kind kan aanwenden wanneer het uit balans is gegaan
De oefeningen uit de Movement based learning techniek en de reflexintegratie welke gebruikt kunnen worden
De factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor een verstoorde prikkelgevoeligheid bij het kind. Deze worden bekeken vanuit een integrale visie. Daarbij komen onderwerpen als veiligheid, gedachten en emoties, het immuunsysteem, het brein en de informatieverwerking, de wervelkolom en de spieren, de voeding, het energiesysteem, de gevoeligheid, de omgeving van het kind en de invloed van niet geïntegreerde reflexen aan bod.
Interventietechnieken om het centraal zenuwstelsel te ontspannen 


De training kan gegeven worden als eendaagse of tweedaagse maar ook andere opties zijn mogelijk