Kinderbrein en bewegen: de taal van het kinderlichaam

ID nummer: SKJ202152
Periode: 9 november 2018 t/m 9 november 2021
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: Carla van Wensen de Ik-fabriek Adres: Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat 58
1906CM LIMMEN
Email: info@carlavanwensen.nl Website: https://www.carlavanwensen.nl/workshops/Kind-in-evenwicht
Registerpunten: 24.25 - Cursus
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Wist je dat niet begrepen – of niet gewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten, leerproblemen en angst op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?

Lekker in je vel zitten lukt als je weet (en voelt!) dat je lijf een voor- en achterkant heeft, een boven en een onder en een links en een rechts. Dan kun je je aandacht richten, je veilig voelen, je verbinden met jezelf en de wereld om je heen en tot handelen komen.

In deze driedaagse actieve, lichaamsgerichte cursus leer je hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en krijg je inzicht in niet begrepen of niet gewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand en niet begrepen fysieke klachten. Je ontdekt dat dit alles terug is te zien in het bewegen en hoe je hier op een speelse en luchtige manier positieve invloed op kun uitoefenen. Deze manier van werken kan ook gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief.

Aan de hand van een overzichtelijk schema en voorbeelden uit de praktijk ga je zelf aan de slag met oefeningen, spelvormen, massages en coachingstechnieken die je na de workshop direct kunt inzetten.

Deze cursus is gebaseerd op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, Masgutova, Movement based learning en fysio-manueeltherapie, gemixt met de praktijkervaring van Carla van Wensen. Interventies uit zowel de reguliere-als de complementaire geneeswijzen komen aan bod.
We zullen vooral veel doen!

Kosten: € 555,00, BTW vrijgesteld, inclusief lunch, het boek de Ik- fabriek(uitgeverij SWP Amsterdam) en een manual.
Accreditatie: SNRO, 1.92 EC (onder de naam ‘de Ik-fabriek’) Na deze cursus mag je jezelf ‘Coach kinderbrein en bewegen’ noemen.

Onderwerpen
Breinontwikkeling
Ontwikkeling van bewegingspatronen
Relatie brein-bewegen
Reflexen,niet geintegreerde reflexen
Gedrag, niet begrepen gedrag, niet begrepen fysieke klachten (SOLK), angsten, veiligheid, hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Pdd-NOS
Testen
Coachen
Oefenvormen aan de hand van een schema
Praktijkgericht/Casusbespreking: Wat zie je bij het kind? Waarom doet het zo en hoe los je het op?