Kracht Opbouwend Communiceren – Jeugd

ID nummer: SKJ197207
Periode: 1 maart 2016 t/m 1 maart 2019
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: Bureau Uil Adres: Oosthaven 12
2801 PB Gouda
Email: e.dejong@elladejong.com Website: http://www.elladejong.com
Registerpunten: 20.75 - Vrije ruimte: overige activiteiten
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Een 3-daagse training waarin geleerd wordt om te communiceren met kinderen, tieners en adolescenten op een dusdanige manier waardoor ze zich gesterkt voelen en (weer) vooruit willen op een positieve manier.

De training ‘Kracht Opbouwend Communiceren – Jeugd’ heeft als fundament de oplossingsgerichte benadering. De hulpverlener bevraagt de cliënt zoveel mogelijk richting de oplossing. Het doel van de cliënt komt hierdoor helder in beeld. Door samen te zoeken naar gedrag, emoties en gedachten waarbij de cliënt zich goed voelt cq waarover de cliënt zich wél tevreden voelt, ervaart de cliënt zijn/haar kracht. Door de houding en vraagstelling van de hulpverlener komt de hoop in beeld dat deze kracht ingezet kan worden om het doel te bereiken. De oplossingsgerichte benadering zoals bedoeld door de grondleggers is een respectvolle, toekomstgerichte benadering en is succesvol (evidence based) gebleken met snel en blijvend effect.

Kracht Opbouwend Communiceren ontwikkeld door Ella de Jong heeft als steunpilaren, een vijftal expressievormen (mn beeldende) die de hulpverlener kan inzetten om de cliënt de eigen kracht te laten ervaren en/of zich krachtiger te laten voelen. De hulpverlener ondersteunt de oplossingsgerichte communicatie mbv expressieve vormen op een zodanige wijze dat de cliënt zich krachtiger voelt tov hetgeen hij/zij bereiken wil.

Ongeacht de problematiek van de jeugdigen sorteert het inzetten van Kracht Opbouwend Communiceren enkel positieve resultaten.