Motiverende gespreksvoering

ID nummer: SKJ206441
Periode: 1 januari 2020 t/m 1 januari 2023
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: Levvel, Levvel Learn Adres: Fred. Roeskestraat 73
1076EC AMSTERDAM
Email: academie@spirit.nl Website: https://www.spirit.nl/professionals/
Registerpunten: 7.50 - Training
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Als professional krijg je vaak te maken met kinderen en ouders die niet gemotiveerd lijken. Hoe stimuleer je hen om meer betrokken te zijn bij de hulp die ze aangeboden krijgen? Hoe ga je effectief met ze in gesprek?


In de training leer je de theorie van motiverende gespreksvoering aan de hand van de zes stadia van verandering uit de Cirkel van Prochaska en DiClemente. Je verbetert je vaardigheden, onder andere door rollenspellen.


Deze training is bedoeld voor uitvoerend medewerkers in de jeugd- en opvoedhulp, zoals Spirit.

In deze training wordt de theorie van motiverende gespreksvoering behandeld, aan de hand van de 6 stadia van verandering zoals weergegeven in de Cirkel van Prochaska en DiClemente. Naast dit theoretisch kader bestaat de training uit het ervaren van verschillende manieren van aangesproken worden en oefenen van vaardigheden. Dit gebeurd o.a. door middel van zelf ervaren in oefeningen en in rollenspel. Deelnemers oefenen met de trainers en elkaar, met situaties uit hun eigen werksfeer. Deelnemers krijgen bij de uitnodiging de vraag om een casus voor te bereiden, deze gebruiken we in de training.

De training wordt gegeven door twee trainers van de Spirit Academie.

Vooraf krijgen de deelnemers de vraag om een casus in te leveren die betrekking heeft op het onderwerp , dit kost ongeveer een half uur, de dag zelf duurt 7 uur , totale studiebelasting: 7,5 uur.