Opleiding tot Daviscounselor

ID nummer: SKJ202378
Periode: 1 januari 2019 t/m 1 januari 2022
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: Davis Dyslexia Association Nederland Adres: De Werf 7f
3632AE LOEN AAN DE VEGHT
Email: training@davisdyslexie.nl Website: http://www.davisdyslexie.nl
Registerpunten: 301.50 - Scholing
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

De Davis® methode is ontwikkeld door Ron Davis, voor mensen die tegen problemen aanlopen veroorzaakt door: Dyslexie, Dyscalculie, AD(H)D en ASS, in het onderwijs, op hun werk of in de thuissituatie.
Tijdens de opleiding leert u de verschillende technieken die in de Davis methode worden gebruikt. In de afgelopen jaren zijn deze steeds verder uitgewerkt door de reading research council in California.

Wat houdt het in?

Om te kunnen leren heeft een kind een omgeving nodig, die hij begrijpt en waarin hij zich veilig voelt. Sommige kinderen passen echter slecht in ons huidige onderwijs systeem, omdat zij eenvoudigweg anders denken en waarnemen. Dit wordt vaak “beelddenken” genoemd . Het betekent dat zij niet overweg kunnen met de manier waarop de lesstof aangeboden wordt. Zij begrijpen niet waarom het leren bij hen niet lukt en bij anderen wel en voelen zich na korte tijd niet meer veilig. Doordat het kind onbewust strategieën ontwikkelt om zich aan te passen, ontstaan leer en/of gedragsproblemen, zoals dyslexie, dyscalculie en AD(H)D, die worden ervaren als een groot probleem.
Ronald Davis de schrijver van het boek “De Gave van Dyslexie” en “De Gave van Leren”, was autistisch en kon tot zijn 20e niet spreken en tot zijn 40e nauwelijks lezen en schrijven.
Met eindeloos geduld en heel veel experimenteren, kwam hij erachter hoe hij zijn waarneming tijdens het lezen kon verbeteren.
Hij ontdekte dat dyslectici een speciaal ontwikkelde gave hebben met betrekking tot waarneming, verbeeldingskracht en intuïtie. Om er achter te komen hoe het precies in elkaar zat, richtte hij de “reading Research council” op en probeerde hij, samen met een team van deskundigen en wetenschappers, uit te vinden wat hij en andere dyslectici precies deden. In de daarop volgende jaren ontwikkelde Ron Davis de naar hem genoemde technieken.
Het bleek dat de technieken om de waarneming te corrigeren ook heel effectief waren voor kinderen die last hadden van dyscalculie, AD(H)D en ASS.
De Davistechnieken maken het, het kind mogelijk om te gaan begrijpen hoe hij zijn speciale gaven die de leer- en leefproblemen veroorzaken kan gaan aanpassen en gebruiken om leren weer leuk en makkelijk te maken en zich weer veilig te voelen in het onderwijssysteem of in de thuissituatie.
Voor wie is de opleiding:
– Ouders
– Thuisonderwijzers, leraren, remedial teacher ’s, huiswerkbegeleiders
Psychologen, coaches en counselors
– Logopedisten, bezigheidstherapeuten, loopbaanbegeleiders
– Onderzoekers
De training is kortom voor iedereen die volwassenen en kinderen met dyslexie en gerelateerde problemen als dyscalculie, AD(H)D,ASS, dyspraxie en handschriftproblemen wil helpen.


De opleiding
Tijdens de parttime opleiding leert u de verschillende technieken die in de Davis methode worden gebruikt. U ervaart wat het oplevert door ze op Uzelf toe te passen en vervolgens leert U hoe U anderen kunt helpen hun leerblokkades op te heffen, zodat ze weer vol aan het leven deel kunnen nemen.

De opleiding duurt 12 tot 18 maanden. Deze tijd heb je nodig om je de andere kijk op dyslexie eigen te maken en de Davis-methode te leren gebruiken.
Na elke workshop die u volgt ontvangt u een deelnamecertificaat. Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond ben je volledig gekwalificeerd en gecertificeerd Davis-counselor en krijg je een officiële licentie van de Davis Dyslexia Association International.


De opleiding bestaat uit 3 modules:

Module 1: 4- daagse Basisworkshop over dyslexie
Basispracticum ( thuisstudie met
huiswerkopdrachten)
4- daagse Basispraktijkbijeenkomst

Module 2: 4- daagse workshop voor gevorderden ( over
dyscalculie, AD(H)D, concentratieproblemen,
handschriftproblemen, dyspraxie)
Practicum voor gevorderden( thuisstudie met
huiswerkopdrachten)
Prakrijkbijeenkomst voor gevorderden

Module 3: workshop Motivatie en Verantwoordelijkheid
3 supervised training POD’s
Afsluitend practicum