Oplossingsgericht werken vanuit de juiste mindset

ID nummer: SKJ207387
Periode: 31 augustus 2020 t/m 31 augustus 2023
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / alleen accreditatie voor het totaal
Opleidingsinsituut: TIMM Consultancy Adres: Beillerstraat 26
9401PL Assen
Email: info@timmconsultancy.nl Website: https://www.timmconsultancy.nl/opleiding/oplossingsgericht-werken-vanuit-de-juiste-mindset/
Registerpunten: 20.25 - Cursus
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Oplossingsgericht werken hoe zit het nou ook alweer? Oplossingsgericht werken betekent aansluiten bij dat wat volgens de cliënt zelf nodig is. Als professional sluit je aan bij het tempo van de client, stel je vragen en begeleid je het proces op een methodische manier. Zijzelf bedenken welke oplossingen in hun specifieke situatie werken. Je werkt vanuit het uitgangspunt dat de client zelf expert is over zijn leven.
Hoe past deze werkwijze binnen jouw eigen werksetting? Hoe bouw je aan een werkrelatie met de client die gericht is op empowerment van de client? Waarbij zijzelf aan zet zijn en de gewenste situatie en de manier waarop hieraan gewerkt gaat worden bepalen? Ook wanneer het lijkt alsof de client geen veranderwens heeft, deze slecht onder woorden kan brengen of kan bedenken welke stappen nodig zijn, blijf jij als professional aansluiten.
Na deze tweedaagse cursus:
– kun je super mooie oplossingsgerichte vragen stellen.
– sluit je veel beter aan bij het tempo van de client waardoor er een oprechte samenwerkingsrelatie ontstaat (flowchart)
– bied je cliënten hoop door samen te focussen op realistische doelen van de client zelf.