Scheidings(familie)bemiddelaar

ID nummer: SKJ205812
Periode: 17 januari 2020 t/m 17 januari 2023
Type cursus: Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en) / accreditatie per bijeenkomst
Opleidingsinsituut: Conflictbemiddeling Nederland Adres: Oranjekanaal 5
9423VC Hoogersmilde
Email: info@conflictbemiddeling.nl Website: http://www.conflictbemiddeling.nl
Registerpunten: 287.00 - Training
Geacrediteerd door: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Na het afronden van de opleiding tot scheidingsbemiddelaar/ familiemediator heeft u de 3 modules gevolgd en bent u in staat dit in de praktijk te brengen. De training is opgebouwd uit 3 modules, ieder afzonderlijk of als geheel te volgen.

module 1 – training conflictbemiddeling, module 2 – opleiding mediation 8 dgn, module 3 specialisatie tot familie (scheiding) mediator 8 dgn

Module 1(2 dgn, eerste twee van module 2) Conflictbemiddeling: Twee partijen samenbrengen
Belandt u regelmatig in situaties of klachtzaken waarin u moet optreden als conflictbemiddelaar (bedoelt of onbedoeld)? Dan is onze geaccrediteerde opleiding conflictbemiddeling geschikt voor u. Onze opleiding sluit goed aan bij mensen die zich willen verdiepen in conflicthantering en zich hierin graag (verder) willen ontwikkelen.

Zelfstudie, bestaat uit het lezen van 60 blz. uit onze Syllabus en het bekijken van 30 minuten video.

Module 2 (10 daagse) Mediator
Deze opleiding tot mediator is geschikt voor iedereen die mediationvaardigheden op de eigen werkplek wil toepassen en voor wie zelfstandig als mediator wil optreden in haar/zijn eigen praktijk.
U wilt zich intensief verdiepen in mediation omdat u binnen uw eigen werkterrein regelmatig met conflictsituaties wordt geconfronteerd, die u beter wilt leren beheersen en oplossen om zo een extra managementtool te kunnen toevoegen aan uw leidinggeven.

De zelfstudie bestaat uit: De vollledige syllabus (160 blz.) verplichte literatuur Handboek Mediaton 600 blz., Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator 238 blz., Juridische aspecten van mediation 244 blz. Het bekijken van videomateriaal

U wilt geaccrediteerd worden als mediator om te kunnen werken als Rechtbankmediator en gesubsidieerde rechtsbijstand te kunnen leveren.

Module 3 (8 dgn) Scheidingsbemiddelaar/ Familie mediator
Wie de basisopleiding tot mediator heeft gevolgd kan zich met deze opleiding in familiemediation. U ontwikkelt inzicht, kennis en vaardigheden op het gebied van zaken als familieverhoudingen, ruziegedrag en rouwverwerking. Ook de vele aspecten van echtscheidingen komen aan bod zoals
Psychologische kennis, juridische kennis en financiƫle en fiscale kennis.

De zelfstudie bestaat hetzelfde als module 2 plus de Syllabus van 97 blz. Het bekijken van videomateriaal

Modules: Module 1 --2 daagse Conflictbemiddeling: twee partijen samenbrengen - 19 uur
Module 2 -- 10 daagse Mediator - 97 uur
Module 3 (is module 2 en 3 samen) -- Scheidingsbemiddelaar/ Familie mediator - 171 uur