Klacht tegen gezinsvoogd betreffende de wijze waarop afspraken worden gepland en verlopen, misbruik van machtspositie, het niet serieus nemen van klager en het neerzetten van een negatief beeld van klager.

Zaaknummer: 15.062Tf
Datum beslissing: 1 november 2016
Oordeel: ongegrond
Maatregel: geen

Download de volledige beslissing in pdf

De klacht van klager bestaat uit dertien klachtonderdelen. In de kern zien de klachten van klager op de wijze waarop afspraken worden gepland en verlopen, misbruik van machtspositie, het niet serieus nemen van klager en het neerzetten van een negatief beeld van klager.

Ten aanzien van klachtonderdelen II, VIII, IX, X, XII en XIII heeft het College geoordeeld dat het in het handelen van beklaagde geen omstandigheden heeft gevonden waaruit zou kunnen blijken dat zij niet voldoet aan de criteria die gesteld mogen worden aan de jeugdprofessional. Klachtonderdelen III, IV en XI zijn ongegrond verklaard, omdat klager deze klachtonderdelen onvoldoende heeft onderbouwd. Met betrekking tot de overige klachtonderdelen heeft het College geoordeeld dat beklaagde geen tuchtrechtelijk verwijt kan worden gemaakt. Het College heeft hierbij, onder meer, overwogen dat de kosten en de uitbetaling van de reiskosten behoren tot de verantwoordelijkheid van de instelling.