Klager onderbouwt zijn klachten onvoldoende; beklaagde voert gemotiveerd verweer. Op geen van de klachtonderdelen kan aan beklaagde een tuchtrechtelijk verwijt worden gemaakt.

Zaaknummer: 18.017Tb
Datum beslissing: 11 oktober 2018
Oordeel: klachtonderdelen I, II, III en VI t/m XI ongegrond; klachtonderdelen IV en V niet-ontvankelijk
Maatregel: geen

Download de volledige beslissing in pdf

Beklaagde is de vaste vervanger en later de supervisor van beklaagde in de zaak 18.017Ta. Klager verwijt beklaagde dat zij niet corrigerend heeft opgetreden ten aanzien van beklaagde a. Het College overweegt dat een supervisor alleen maar tuchtrechtelijk verantwoordelijk kan zijn voor het eigen handelen. Het handelen moet dan ook nog hebben plaatsgevonden in de periode waarin beklaagde optrad als supervisor. Daarnaast kan beklaagde tuchtrechtelijk verantwoordelijk worden gehouden voor haar handelen tijdens het optreden als vervanger van beklaagde a.

Echter, naar het oordeel van het College heeft klager zijn klachten onvoldoende onderbouwd en heeft beklaagde gemotiveerd verweer gevoerd door met stukken onderbouwd uit te leggen waarom zij bepaalde beslissingen heeft genomen. Klachtonderdelen I, II, III en VI t/m XI worden daarom ongegrond verklaard. Omdat de handelingen van beklaagde a in klachtonderdeel IV en V zich hebben afgespeeld voordat beklaagde de supervisor van de zaak werd, worden deze klachtonderdelen niet-ontvankelijk verklaard.

Het College concludeert dat aan beklaagde op geen van de klachtonderdelen een tuchtrechtelijk verwijt kan worden gemaakt.