Moeder klaagt over onvoldoende invoelingsvermogen en tegenwerken van aanwezigheid door gezinsvoogd

Zaaknummer: 15.011T
Datum beslissing: 6 september 2015
Oordeel: ongegrond
Maatregel: geen

Download de volledige beslissing in pdf

Let op: in deze zaak is beroep ingesteld. Zie voor de beslissing van het College van Beroep: zaaknummer 15.010B

Moeder van 5 onder toezicht gestelde kinderen klaagt jeugdzorgmedewerker aan voor niet adequate communicatie, tegenwerken van aanwezigheid kinderen op huwelijksfeest ouders en gebrek aan invoelingsvermogen. Alle klachten worden door het College van Toezicht ongegrond verklaard.

De jeugdzorgmedewerker voert gemotiveerd verweer tegen alle klachten. Zij herkent zich niet in de weergave van moeder. Wel geeft ze aan dat het mogelijk is dat ouders haar voortvarende manier van werken als direct en onprettig ervaren hebben, echter is dit nooit de opzet geweest. Het belang van de kinderen heeft te allen tijde voorop gestaan. De jeugdzorgmedewerker vermoedt dat zij niet heeft kunnen voldoen aan het verwachtingspatroon van ouders, en dat daardoor de beleving van de communicatie tussen moeder en haarzelf zo ver uit elkaar ligt.

De eerste grief van moeder wordt door het College ongegrond verklaard doordat de feitelijke gang van zaken niet vastgesteld kan worden. Moeder verweet de jeugdzorgwerker dat zij haar bij het eerste contact geen hand had gegeven en zij verwijt haar bepaalde uitspraken te hebben gedaan. De rest van de klachten wordt op grond van het verweer van jeugdzorgmedewerker ongegrond verklaard.